BCX štednja - Kako funkcioniše?

Na BCX.ba platformi od sada je omogućena štednja u kriptovalutama

Promjene na globalnom kripto tržištu dovele su i do novih pogodnosti za sve kripto korisnike na prvoj i najvećoj kripto mjenjačnici i berzi u BiH – BCX.ba, koja od sada svojim korisnicima, čiji broj svakog dana raste, omogućuje staking – štednju u kriptovalutama.

Tradicionalni model štednje u bankama dobio je konkurenciju. Rapidnim promjenama u svijetu kriptovaluta i blockchain tehnologije, BiH dobija alternativni put štednje pasivnim prihodom – štednje u kriptovalutama.
 
Image

Kako početi sa štednjom u kriptovalutama 

Postoji nekoliko koraka prije nego što krenete sa štednjom vaših kriptovaluta. Najprije je potrebano da kreirate vaš štedni novčanik opcijom prikazanom na fotografiji, odnosno klikom na "Kreiraj štedni novčanik".

Nakon toga potrebno je prihvatiti neophodne saglasnosti. S obzirom na to da štedni novčanici nisu u vlasništvu i pod kontrolom DAM-a već našeg partnera, ne snosimo nikakvu odgovornost za eventualni gubitak kriptovalute sa štednog novčanika korisnika. Svu štetu i evenutalne gubitke koji bi nastali na štednom novčaniku u potpunosti snosi sam korisnik.

Kao posljednji korak potrebno je izvršiti verifikaciju, odnosno potvrdu vašeg naloga koja se obavlja tako što dobijate jedinstvenu šifru na vaš mejl kojom ćete otključati i kreirati štedni novčanik.

 

 
Image

Štedni novčanici

Nakon kreiranja štednih novčanika, prikazaće vam se 5 dostupnih novčanika: BTC, LTC, ETH, BCH i USDT. Na prikazanoj fotografiji možete vidjeti jedan od kreiranih štednih novčanika, u ovom slučaju BTC novčanik.
Štednja funkcioniše tako da se na svaka 24h sata vrši obračun kamate i dodjeljuje na vaš štedni novčanik. Kamatna stopa je do 6% na godišnjem novou u zavisnosti o kojem štednom novčaniku se radi.
 
screenshot_1.jpg
Image
Image

Uplata (oročavanje) sredstava

Unutar štednog novčanika imate uvijek dostupnu opciju UPLATA (oročavanje) pomoću koje možete dodati željeni iznos sa digitalnog novčanika na vaš štedni novčanik. 

Da biste uspješno završili prenos sredstava na štedni novčanik potrebno je da u označena polja unesete željeni iznos i vašu transakcionu lozinku koja je dodatni sloj sigurnosti pri kreiranju svake transakcije ili razmjene.
Image

Isplata (razročenje) sredstava

ISPLATA (razročenje) sa štednog novčanika je još jedna opcija koja vam je uvijek dostupna. 

Klikom na "Isplata" otvara se prozor na kom su prikazane važne informacije poput stanja vašeg računa, minimalne isplate, provizije i maksimalne dnevne isplate.

Da biste uspješno završili isplatu sredstava sa štednog novčanika potrebno je da unesete vašu transakcionu lozinku koja je dodatni sloj sigurnosti pri kreiranju svake transakcije ili razmjene.
Image
Image

Zakažite konsultacije