BCX i Lova su kreirali jedinstvenu, savremenu, multifunkcionalnu mobilnu android i iOS aplikaciju i na taj način objedinili sve svoje usluge pod jednom aplikacijom i jednim brendom pod nazivom Lova. Više o Lova aplikaciji možete saznati na web stranici www.lova.ba

Preuzmite Lova Android i iOS (Apple) aplikaciju klikom na ikonice ispod:

                    

BCX platforma registrovana kao prvi pružalac usluga povezanih sa virtuelnim valutama kod Komisije za hartije od vrijednosti RS

Dana 31.01.2023. Balkan Crypto Exchange (BCX), brend kompanije Digital Assets Management, je upisan u Evidenciju pružalaca usluga povezanih sa 

virtuelnim valutama (kriptovalutama)  kod Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske. Time smo dobili i uvjerenje kao prvi pružaoci usluga u BiH povezanih sa virtuelnim valutama na zvaničnom sajtu Komisije za hartije od vrijednosti.  

Naime, nekoliko dana ranije, 17.01.2023., Komisija za hartije od vrijednosti je objavila Pravilnik o evidenciji pružalaca usluga povezanih sa virtuelnim valutama  kojim se uređuje način vođenja, sadržina i forma evidencije svih pružalaca usluga koji posluju sa virtuelnim valutama. Sva pravna lica koja posluju na taj način imaju mogućnost da podnesu zahtjev za upis u ovu evidenciju i da ga dostave Komisiji za hartije od vrijednosti. Ova evidencija podrazumjeva da su svi koji se bave ovim poslom dužni da se jave Komisiji za hartije od vrijednosti kako bi bili evidentirani. Pravilinik za upis u ovu evidenciju je javno dosupan za preuzimanje na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti i njegova uloga je da, nakon donesenog zakona, dodatno uredi ovu oblast i time omugući svim insvestotima uvid kako bi znali s kim tačno posluju. 

Virtuelne valute su zakonski uređene Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti, koji je stupio na snagu 05.10.2022. godine. Zahvaljujući ovom zakonu stvoren je regulatorni okvir za oblast digitalne imovine i načinjen prvi korak ka stvaranju pravne sigurnosti i transparentnosti za investitore i korisnike digitalne imovine. Sledeći korak je bio formiranje Evidencije o pružaocima usluga povezanih sa virtuelnim valutama gdje smo upravo i registrovani kao prva i najveća platforma za kupovinu, prodaju, razmjenu, prenos ili čuvanje virtuelnih valuta (kriptovaluta). 

Neke od dobrih strana ove eividencije su upozerenje investitora na rizik ulaganja kao i ispunjavanje uslova propisanih zakonom o sprječavanju pranja novca. Cilj je da se omogući sigurno i transparentno trgovanje virtuelnim valutama i spriječi razvoj crnog tržišta. Time štitimo potencijalne investitore i savjetujemo im da prije nego odluče investirati u virtuelne valute, obavezno provjere koliko je platoforma koju će koristiti sigurna i pouzdana. Sada će sama provjera biti olakšana jer će uvid u evidenciju pružaoca usluga biiti javan, dostupan svima. Takođe, ovim uvjerenjem se potvrđuju sve usluge koje pruža BCX, a koje možete pročitati u samom uvjerenju iznad ovog teksta. 

Naš cilj je da svim našim korisnicima pružimo sigurno trgovanje i razmjenu virtuelnim valutama na našoj platformi, a sam upis u ovu evidenciju je samo još jedna potvrda da smo provjerena platforma koja posluje u skladu sa zakonom i pravilima koja su vezana za ovu, novu i perspektivnu, oblast na našim prostorima. 

 


Štampa  
Image

Zakažite konsultacije