BCX i Lova su kreirali jedinstvenu, savremenu, multifunkcionalnu mobilnu android i iOS aplikaciju i na taj način objedinili sve svoje usluge pod jednom aplikacijom i jednim brendom pod nazivom Lova. Više o Lova aplikaciji možete saznati na web stranici www.lova.ba

Preuzmite Lova Android i iOS (Apple) aplikaciju klikom na ikonice ispod:

                    

BCX učestvovao na Digitalnoj konferenciji D Days

Dan D za BCX. BCX je podržao Digitalnu konferenciju D Days koja se 16. i 17. juna 2022. godine održala u Hotelu „Mediteran“ u Bečićima, u Crnoj Gori.

Okosnica ovogodišnje konferencije bila je digitalizacija zemalja jugostične Evrope pod nazivom „One way ticket“.

Među brojnim panelistima i predavačima iz svih sfera poslovanja javnog i privatnog sektora, predstavnika lokalnih i međunarodnih organizacija i akademske zajednice, bio je i naš Boris Majstorović, zamjenik direktora i rukovodilac sektora informaciono-tehničke podrške i razvoja u BCX.ba. Kao predstavnik prve i najveće kripto mjenjačnice u BiH te prve multifunkcionalne aplikacije za mobilno plaćanje – LOVA, Boris je govorio o kreativnim rješenjima koja olakšavaju i ubrzavaju finansijske transakcije, te šta je ono što nas čeka u budućnosti.  

Teme ovogodišnje konferencije bile su:

➡️ digitalizacija i inovacije javnom i privatnom sektoru
➡️ povećanje produktivnosti kompanija uvođenjem inovacija
➡️ finansijski i tehnički oblici podrške procesima digitalizacije
➡️ fin tech – unapređenje platformi za bezgotovinsko plaćanja
➡️ sigurnost i edukacija potrošača u sferi on line plaćanja
➡️ digitalizacija javne uprave
➡️ preduzetnička infrastruktura za inovacione kompanije
➡️ blockchain tehnologija
➡️ cyber security


Konferencija je ugostila preko 250 učesnika iz cijelog regiona jugoistočne Evrope, a namijenjena je visokom i srednjem nivou menadžmenta javnih i privatnih kompanija, javne uprave, opština i gradova, međunarodnih i nevladinih organizacija finansijskih institucija, obrazovnih institucija, IT kompanija, inovativnih kompanija, medija i drugima.


Štampa  
Image

Zakažite konsultacije