VAŽNO OBAVJEŠTENJE!!!

Dragi korisnici, ovim putem vas obavještavamo da u skladu sa Zakonom o praznicima BCX neće raditi:
1. maj (srijeda)
2. maj (četvrtak)
3. maj (petak)
6. maj (ponedeljak)
9. maj (četvrtak)

BCX Berze i BCX Mjenjačnice ovim danima nesmetano odvijati, međutim, aktivnosti koje obuhvataju verifikaciju naloga kao i odobravanje uplata i isplata putem banke i uplata i isplata putem PayPal-a neće se izvršavati.

Sve ostale usluge BCX-a će se nesmetano odvijati.

Vaš BCX tim

Obilježavanje Međunarodnog Dana Interneta sa sniženim provizijama na BCX-u

Dok obilježavamo Međunarodni Dan Interneta, koji se svake godine slavi 29. oktobra, imamo priliku da se prisjetimo revolucionarnog trenutka kada se desila prva razmjena poruka između dva računara. BCX se sa zadovoljstvom pridružuje ovom obeležavanju nudeći izuzetno povoljne cijene za kupovinu kriptovaluta. 

Ovogodišnji popust je posebno značajan jer redovna provizija za kupovinu iznosi 4%, ali tokom perioda od 23. do 30. Oktobra (do 8h ujutru), provizija je smanjena na samo 1%, što predstavlja ukupno smanjenje od čak 75%. Osim toga, u ovom članku ćemo podijeliti i nekoliko zanimljivosti o Međunarodnom Danu Interneta.

Zanimljivosti o Međunarodnom Danu Interneta

  • Međunarodni dan interneta slavi se 29. okotobra svake godine
  • Prvi puta je obilježen 2005. godine na inicijativu Udruge internetskih korisnika (Association of Internet Users)
  • Ovaj dan se slavi u preko 100 zemalja svijeta.
  • Cilj Međunarodnog dana interneta je promovisati koristi interneta i njegove dostupnosti svima
  • Takođe, ovaj dan se koristi za edukaciju javnosti o važnosti interneta i njegovoj ulozi u društvu

Evo još nekoliko zanimljivih činjenica o internetu:

  • Prva elektronska pošta je poslana 29. oktobra 1969. godine
  • Prva web stranica je kreirana 1989. godine
  • Prvi web pretraživač, Netscape Navigator, lansiran je 1994. godine
  • Danas postoji preko 1,9 milijarde web stranica
  • Oko 4,9 milijardi ljudi koristi internet, što je oko 63% svjetske populacije
  • Najpopularniji web pretraživač je Google, s više od 90% tržišnog udjela
  • Najpopularniji društveni mediji su Facebook, Instagram i TikTok
  • Najpopularnije aplikacije za mobilne uređaje su WhatsApp, Facebook Messenger i Instagram
  • Internet je jedno od najvažnijih otkrića u ljudskoj istoriji. Promijenio je način na koji živimo, radimo i komuniciramo. Na Međunarodni dan interneta, svi bismo trebali biti svjesni njegovih prednosti i biti zahvalni za sve što nam pruža.

Kriptovalute: Kratak pregled

Ako govorimo o revulucinornim tehnološkim otkrićima onda defintivno moramo pomenuti i kriptovalute. Kriptovalute su poremetile tradicionalne finansijske sisteme i pružile nove načine za upravljanje novcem. Više o tome šta su kriptovalute i kako funkcionišu možete pročitati u našem članku: “Sve o kirptovalutama: osnovni pojmovi, istorijat i vrijednost.

Kriptovalute u Bosni i Hercegovini (BiH)

Bosna i Hercegovina nije ostala po strani u globalnom valu kriptovaluta, otvarajući vrata pojedincima koji traže prilike u ovom digitalnom pejzažu. BCX je prva kripto platforma koja je krenula sa radom u BiH.

Zarada od kriptovaluta

Zarada od kriptovaluta predstavlja uzbudljivu mogućnost. Mnogi su se upustili u aktivnosti poput rudarenja, stakinga i trgovanja kako bi povećali svoju digitalnu imovinu. Ono što je važno prije svega, je da se prije svakog ulaganja trebaamo dobro informisati i provjeriti na koji način to tržište funkcioniše, dakle edukovati se i istražiti, pa tek onda ulagati.

Investiranje u kriptovalute

Investiranje u kriptovalute predstavlja temu velikog interesa, posebno za one koji žele izgraditi svoje bogatstvo u digitalnom dobu. Ovdje je takođe edukacija i informisanost ključna.

Smanjene provizije i tržište kriptovaluta

Smanjene provizije na Međunarodni Dan Interneta predstavljaju odlučnu priliku za korisnike da se uključe u isplativu trgovinu na tržištu kriptovaluta. Procjena uticaja smanjenih provizija na tržište kriptovaluta zahtjeva razmatranje različitih gledišta. 

Dok smanjene provizije mogu omogućiti pristupačniju i ekonomičniju trgovinu, takođe mogu uticati na prihode platformi. Naš cilj je da na ovaj način podržimo zajednicu svih kripto zaljubljenika, kao i da omogućimo zainteresovanim ljudima za ovu branšu koji još nisu započeli sa trgovanjem, da se i oni zaplivaju kripto vodama. 

Zaključak

Dok obilježavamo Međunarodni Dan Interneta, sviet kriptovaluta i dalje se širi i razvija, pružajući brojne prilike korisnicima. Smanjene provizije koje nudi BCX predstavljaju potvrdu naše posvećenosti da kriptovalute postanu dostupnije kako posotojećim tako i novim korisnicima.

Bez obzira da li ste iskusni investitor ili osoba koja tek ulazi u digitalni finansijski svet, ove smanjene provizije mogu značajno poboljšati vaše iskustvo trgovanja. Pridružite nam se u obeležavanju Međunarodnog Dana Interneta i iskoristite priliku da maksimalno iskoristite tržište kriptovaluta uz smanjene provizije.

Da biste iskoristili ovu jedinstvenu priliku i ostvarili uštedu od 75% na provizijama, pozivamo vas da se danas registrujete na BCX i odradite vašu prvu kupovinu. Proširite svoje znanje, unapredite svoje trgovačko iskustvo i budite dio ovog tehnološkog napretka.

Srećno nam svima obilježavanje Međunarodnog Dana Interneta!


Štampa  
Image

Zakažite konsultacije